maandag 18 november 2019

CLAFOUTIS

Ik kreeg op Instagram de vraag om het recept van de kersen clafoutis te plaatsen. Dus hier is het. Ik plaatste het al eerder op mijn oude Moestuinblog!
Clafoutis

600 gram kersen
30 gram gesmolten boter
4 eieren
200 ml melk
100 gram bloem
100 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
mespunt zout
vorm 24 cm

Kersen uit laten lekken
Vorm invetten en met suiker bestrooien.
Kersen op de bodem leggen.
Eieren los kloppen met suiker, vanillesuiker en zout.


Melk en gesmolten boter er door,en als laatste het meel.
Even goed roeren en op de kersen gieten.
45 min bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Lekker met een dot slagroom.

De taart mag in de vorm blijven en kan na afkoelen zo in de koelkast.

Eet smakelijk!!

Ich wurde auf Instagram gebeten, das Rezept für die Kirschen Clafoutis zu posten. Also hier ist es. Ich habe es bereits auf meinem alten Gemüsegarten-Blog gepostet

Clafoutis
600 Gramm Kirschen
30 Gramm geschmolzene Butter
4 Eier
200 ml Milch
100 Gramm Mehl
100 Gramm Zucker
1 Päckchen Vanillezucker
Prise Salz
Form 24 cm

Kirschen abtropfen lassen
Die Form einfetten und mit Zucker bestreuen.
Kirschen auf den Boden legen.
Eier mit Zucker, Vanillezucker und Salz locker schlagen.
Fügen Sie Milch und zerlassene Butter und schließlich das Mehl hinzu.
Gut umrühren und auf die Kirschen gießen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180 Grad 45 Minuten backen.
Lecker mit einem Schuss Schlagsahne.

Der Kuchen kann in Form bleiben und nach dem Abkühlen im Kühlschrank aufbewahrt werden.

Guten Appetit !!


9 opmerkingen:

  1. ziet er super lekker uit,
    snel gemaakt ga ik zeker proberen.
    groetjes van mij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Thea,

    Jammie.....dat ziet er wel heel verleidelijk uit en al helemaal
    op dit tijdstip [22.36 uur] van schrijven, dan krijg je altijd trek.
    Als ik het zo in de oven zie staan dan rijst het letterlijk de schaal uit,
    wat gaat dat in eerste instantie omhoog dat deeg. Het ziet er heerlijk
    uit en denk dat het ook snel op is, haha.

    Leuk trouwens dat ik je weer eens tegenkwam op mijn blog, en nee ik
    zit niet op Instagram, omdat je dat niet via je pc kan doen alleen
    met beperkte mogelijkheden en ik kan dan geen foto's plaatsen.
    Op mijn smartfoon gebruik ik internet thuis alleen via wifi, en
    heb geen zin om overdag daar steeds mee bezig te zijn.
    Toevallig keek ik vanavond of je Instagram ook via je PC kan gebruiken
    en las dus dat je zelf dan geen foto's kan plaatsen.
    Misschien dat ik het nog een keer overweeg omdat ik dan wel bij
    andere kan reageren via mijn laptop maar daar denk ik nog even over na.

    Fijne nieuwe week wens ik je.....

    Liefs,
    Josephine
    🧡

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm, liebe Thea, da könnte ich jetzt ein bischen davon naschen! Wunderschön sieht Dein Clafouttis aus, und wie schön er im Backofen hochgebacken ist!
    Danke schön für das Rezept dazu, ich hab lange keinen mehr gebacken ...
    Ich wünsche Dir einen zauberhaften Tag!
    ♥️ Allerliebste Grüße, Claudia ♥️

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OOOO das sieht so lecker aus, Danke für das Rezept.
    Lieben Inselgruß
    Kerstin

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O heerlijk, wij zijn ook dol op kersenclafoutis.
    Wat rijst die hoog!! Ziet er prachtig uit en ook lekker! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ooo liebe Thea,
    hmmm lecker, ist wußte nicht, was Clafoutis ist und hab gegoogelt:
    französischer Kirschkuchen und der ist zum Hineinbeißen... hmmm
    Nun bin ich auch mit meinem neuen 2. Drosselgarten wieder in den unendlichen Weiten des Blogländle unterwegs und freue mich ;-))) https://drosselgartenkreativ.blogspot.com/
    Bei Insta habe ich den Link zu Deinem Blog entdeckt und mich gleich in Deine Leserliste eingeloggt und Dich im Drosselgarten in meiner Sidebar verlinkt, hach ist das schön, so trifft man viele Weggefährten wieder ;-))
    Ich wünsche Dir einen feinen Abend und schicke liebe Drosselgartengrüße mit.
    Herzlich Traudi.♥

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Liebe Thea, hmmm, ich liebe Clafoutis und dann auch noch mit Kirschen!!!! Danke für deinen lieben Besuch. Habe mich sehr gefreut, dass du so nette Worte hinterlassen hast. Ich nehm mir ein Stück von deinem Kuchen, wenn ich darf, und wünsche dir eine wundervolle Zeit.
    Liebste Grüße
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Muito bom aspecto, parece delicioso. Abraço e feliz fim-de-semana.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja, lekker! Voor mijn verjaardag ga ik de grote versie maken. Ik maakte ze ook al eens met pruimen en peren. Ook fijn dat het snel te maken is.

    BeantwoordenVerwijderen